Home » » Vitamin untuk kurus

Vitamin untuk kurus

Written By Siti Rozita Othman on Rabu, 30 November 2011 | 12:59 PTG

Assalammualaikum

Saya memang berbadan besar..sebelum mengandungkan Damia berat saya 70 kg, sebelum tu pun besar juga..kerana nak mengandung lg doktor suruh saya turunkan berat dan berjaya turun hingga 70kg dan berjaya mengandung lg.Tetapi semasa mengandung berat saya naik 95kg.(gara2 tak kawal makan)..disebabkan damia menyusu badan jd saya takut2 juga nak berdiet ni...bila Damia 8 bulan sekarang saya mula nak berdiet..lagipun  Damia pun mula makan bubur nasi dan susu badan juga.

Setelah diperkenalkan dengan Lecithin oleh mommy Hadhatina..saya mula berdiet dan akan teruskan hingga mencapai berat yg saya idam.
Mari saya kongsikan entry yang saya ambil dr Blog Segalanya tentang cinta (Nur Salwa Ishak)

Alfalfa dan Lecithin ~ ape yg anda perlu tahu


Gabungan dua vitamin ini iaitu Alfalfa dan Lecithin oleh individu yang mempunyai niat untuk pengurusan berat badan malah ibu menyusu sekalipun adalah sangat sesuai. Namun seperkara yang perlu kita tahu tentang dua vitamin ini, pengambilan vitamin ini memerlukan kita minum banyak air. Banyak air yang dimaksudkan bukanlah di minum sekaligus tetapi secara berperingkat atau sedikit-sedikit yang berkadaran dengan masa.


Bagaimana kita nak tahu kita masih kurang air dengan pengambilan vitamin - vitamin ini? Sekiranya anda mengambil salah satu dari vitamin ini iaitu Alfalfa ataupun Lecithin atau kedua duanya sekali, maka anda perlu pastikan antara tanda-tanda kekurangan air ialah

  • badan kita ditumbuhi ruam,
  • tekak mudah rasa haus, 
  • kulit wajah ditumbuhi jerawat halus,
  • kulit menjadi kering dan gatal,
  • kulit bibir kering, 
  • ulser mulut 
  • mudah rasa nak demam.
  • sembelit

Maka apa yang dapat saya kongsikan ialah, pengambilan dua vitamin ini tidak digalakkan sama sekali diambil pada kuantiti yang banyak secara sekaligus kecuali anda memang pengamal tegar air kosong. Ini kerana air kosong membantu melancarkan penyerapan vitamin dan perjalanan darah itu sendiri.

Sekiranya anda ingin mengamalkan dua vitamin ini, dapatkan panduan dan nasihat tentang cara pengambilannya supaya anda dapat menikmati kesihatan yang sebenar seperti yang anda idamkan..

** Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Sebarang pertanyaan mengenai Vitamin Shaklee, anda boleh hubungi  

H/P   : 019 6550049 ~ Siti Rozita Othman
FB    : Ct Rozita Othman
Shaklee Independent Distributor : ID 866295
FB Page : Jom Hidup Sihat & Cantik
Pos Laju ke Seluruh Malaysia.
COD : Cheng,Bukit Rambai dan Tanjung Minyak Melaka.

Salam Sayang
UMMI DAMIA ALIAH

0 comments:

Catat Ulasan