Home » » Tips Cepat Hamil Dengan GLA Complex

Tips Cepat Hamil Dengan GLA Complex

Written By Siti Rozita Othman on Isnin, 28 Mei 2012 | 9:15 PG


Kehadiran cahayamata memang sentiasa dinanti-nantikan oleh pasangan suami isteri..tak kisahlah anak pertama atau anak kedua..ketiga...ke empat dan seterusnya....kali ni..saya nak share tips untuk cepat hamil..bagi yg menantikan kehadiran cahaya mata..baru berumahtangga atau dah lama..tak kisah la kan... bole teruskan pembacaan anda ye.. ^_^


tahu tak..kami selalu katakan...GLA complex sangat bagus utk kesuburan..bagus diambil jika ingin cepat hamil..

GLA Complex Shaklee


kredit: vitaminsemulajadi.com


Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?
GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.


Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 
Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajina, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.


Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? 
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^



Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Macamana nak periksa?. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.


Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur 

**Produk ini tidak bertujuaan untuk diangnosis untuk merawat, menngurangkan, menghilangkan semua jenis penyakit.  

Puan2 yang mahukan tips cepat hamil dengan GLA Complex boleh hubungi saya. Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA dari saya.  Dengan usaha dan berkat doa , insyaAllah .Hubungi saya sekarang untuk pesanan!
Siti Rozita Bte Othman 019 6550049
area Tanjung Minyak, Sungai Udang, Masjid Tanah, Alor Gajah dan bandar melaka.
Pos Laju ke suluruh malaysia.
Salam Sayang
UMMI DAMIA ALIAH

0 comments:

Catat Ulasan