Home » » Alfalfa merawat Asthma,Enzema,Resdung dan Alergi.

Alfalfa merawat Asthma,Enzema,Resdung dan Alergi.

Written By Siti Rozita Othman on Sabtu, 21 Julai 2012 | 6:08 PG


Khasiat Utama Alfalfa

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi - Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenal pasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat zalian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protien , Asid amino , klorofil, serat , 15 zat galian , 10 vitamin, 8 enzim dan Fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu. 

  • Mencuci , Darah dan Usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati. kolon, darah dan mencantikan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif , kurap , bau badan dan ulat air.(athlete's foot ) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan fatologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  •  Menyingkirkan Lemak dan kolestrol - Kajian klinikal terbukti bahawa pengunaan jangka panjang daripada alfalfa dan menghapuskan lemak , mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin , seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan Tumor - Memakan 30-50 biji tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah / merawat atritis  - melegakan sakit atritis dan kesakitan.
Alfalfa menjadi ramuan herba tradisional semenjak zaman India, Cina dan Sepanyol purba lagi. Orang-orang Arab menamakannya Al-fal-fa bermaksud " raja kepada segala makanan"

Alfalfa Shaklee merupakan makanan unik. Ia melengkapi program pemakanan setiap orang.


**Produk ini tidak bertujuan untuk diangnosis untuk merawat , mengurangkan,menghilangkan semua jenis penyakit
Sebarang pertanyaan mengenai Vitamin Shaklee, anda boleh hubungi  


H/P   : 019 6550049 ~ Siti Rozita Othman
FB    : Ct Rozita Othman
Shaklee Independent Distributor : ID 866295
COD  : Sungai Udang, Masjid Tanah, Alor gajah, Jasin, Bandar melaka dan sekitarnya.
Pos Laju ke Seluruh Malaysia.


Salam Sayang
UMMI DAMIA ALIAH

0 comments:

Catat Ulasan