Home » » Apo kono mengono den dongan shaklee,sihat dan cantik nie

Apo kono mengono den dongan shaklee,sihat dan cantik nie

Written By Siti Rozita Othman on Ahad, 15 Disember 2013 | 11:26 PG

               
            Diam tak diam makin lama Ita dengan aktiviti shaklee nie.Downline makin ramai.dan alhamdulillah satu,satu, kebaikan datang kepada kami sekeluarga.Nak sabar memang bukan perkara yg senang,sifat manusia biasa kalau boleh semuanya mahu cepat dan mudah aje.Tetapi dlm bisnes multi level marketing dan berorentasikan sharing dan bukan head hunting nie,memang sabar dan berkongsi sahaja perkara yg paling berkesan kalau nak berjaya.

Masa Ita cakap dgn abang,mula mula nak bisnes buat duit drp rumah,abang memang tak yakin Ita boleh buat.Tak apa awak buat aja,kita tengok apa kesudahannya.Berpuaslah Ita cari customer kongsi kebaikan produk shaklee,supplement apa utk sihat dan cantik,makan supplement apa utk banyakkan susu bagi bayi menyusu.Dan dah macam pakar nutrisi suggestkan customer utk makan supplement apa utk selesaikan yang ada masalah gout,diabetes,darah tinggi,sakit lutut dan macam macam jenis penyakit lagi.Biar betul,akak kau ni.Tapi disebabkan shaklee ni bukan sebarangan produk,sejarah yg panjang lebih 50 tahun dlm bidang nutrisi,dengan research yg bukan sedikit modalnya,jaminan produk yg sentiasa berkesan dan selamat digunakan ,memang patut akak kau nampak macam best.Kita namakan sebagai tumpang tuah.

 Pun begitu bila makin lama dan,mengadap banyak persoalan ,masalah dan mehnah.baru la terperasan rupanya selama ni bukannya perkara senang Ita berbisnes shaklee ni,Nak capai apa yang ada ni ,belum lagi cerita macam mana nak coaching downline,nak advise dan close deal dengan customer.Knowledge pasal produk pun bukannya perkara mudah.

Pun begitu bila tengok Ita gembira bila dapat testimoni yg positif dan bersedih bila disalah faham kan kebaikan shaklee memang mendewasakan betul  bershaklee untuk sihat dan cantik ni.Macam tu la kena belajar jatuh dan bangun.

Jadi harapan abang,akak kau ni ditabahkan hatinya utk terus bertahan dan berkongsi terus kebaikan yang dikurnia kan ni.Abang pun dapat share sesekali dlm blog akak kau yang sihat dan cantik ni.Kalau rajin abang ngomel lagi di lain masa.
Wassalam.
       
           

0 comments:

Catat Ulasan