Shaklee,Yahudi & Zionis.

Written By Siti Rozita Othman on Ahad, 31 Ogos 2014 | 3:54 PG

Assalamualaikum.....

        Semoga tulisan ini dapat menambahkan khazanah ilmu,pengalaman atau apa sahaja yang bawa kepada kebaikan buat penulis dan pembaca.Banyak nak ditulis dan kena betul betul tapis untuk beri yang baik baik.Semoga jadi sebab untuk terus dalam kebaikan.Setidak tidaknya tak menyakitkan hati sesiapa.

Itu pasal cuba untuk berfikiran yang menambahkan kebaikan.Sebab tak guna kita share keburukan buangkan sahaja jauh jauh.Saya ni menulis kerana suka nak menulis.Disamping itu share kebaikan produk shaklee yang tengah kami anak beranak gunakan.Manalah tahu ada yang nak join sama guna.Boleh jadi pengguna bawah ummisihatcantik.com.Ramai yang dapat pulihkan masalah kesihatan mereka dengan Shaklee dan ada juga dapat komisen buat tambah belanja.Ramai yang dah tahu tapi ramai juga yang tak tahu pasal Shaklee.Nanti saya cerita.

Taklah claim atau cakap produk ini produk ajaib.Saya sangat suka dengan vitamin shaklee sebab dah tahu kesannya.Dengan Shaklee knowledge tentang vitamin bertambah.Banyak benda yang dipelajari.Sebelum ni tak ambil tahu pun.Dah jadi seronok dan kengkadang blur jugak sebab knowledge pasal vitamin dan mineral banyak.Produk shaklee bukan daripada bahan sintetik dan tiada bahan larangan yang meyebabkan kanser atau seumpamanya,jadi ianya bagus untuk kesihatan.

Produknya banyak,boleh cuba mana yang kita mahu.Boleh ambil supplement,mengikut keperluan badan kita...contohnya kalau sakit apa apa ke,boleh cuba dengan mana mana supplement Shaklee.Insyaallah boleh diconsume.Testimoni daripada pengguna memang banyak yang positif.

Alhamdulilillah dalam ummisihatcantik,diterangkan panjang lebar tentang produk shaklee.Ada beberapa orang downline yang tak dijaga dengan baik oleh upline mereka berhubung terus denganUmmisihatcantik.com untuk nasihat produk dan berbisnes shaklee.Walaupun tak menambah apa apa keuntungan dalam bentuk duit,tak kisahlah.Yang penting kita terus share kebaikan supplement shaklee.

Pada rakan downline kami semoga terus  bershaklee.Memang bukan senang tetapi taklah susah sangat.Apa apa masalah boleh diselesaikan dengan tanya upline.Yang paling penting berusaha sungguh sungguh untuk terus berjaya.Jika betul nak jadi usahawan Shaklee,jangan main main lagi,terus ikut pogram.Kalau bukan hari ni pasti esok lusa kejayaan milik kita.Ramai yang dah sukses.Susur galur kita upline keatas hebat hebat pun.Semua Master master yang hebat. Master Hadha,Master Lyna,Macter Cerry,Master Norita dan Master Hj Roslan boleh sahaja dihubungi kalau betul kita nak tip atau apa apa untuk berjaya bisnes Shaklee.Sanggup tidak sahaja untuk ikut.

Macam yang selalu dalam group Sinergi Muslimah Terhebat diskuskan.Itulah teknik teknik yang diguna pakai.Jadi yang paling penting sabar.Sikit sikit lama lama banyak.Kita usaha sampai jadi macam magnet sehingga ramai nak tahu,nak guna,nak jadi ahli dengan kita.Kita tahu baik tentang produk.Macamana kita share nak buat jualan.Teknik berfacebook berblog dan sebagainya.Lagi banyak kita share lagi banyak kefahaman akan kita dapat.Lagi murah dan mudah rezeki kita.
Tak susah pun.Lama lama kita akan jadi pakar.Percayalah pada diri sendiri kita boleh.


g

Paling hot sekarang ni pasal produk orang Yahudi.Dikatakan Roger Barnet CEO Shaklee membantu regim Zionis di Palestine.Sedangkan Shaklee Independent Distributor yang terlibat memberi dana kepada Regim Zionis tersebut tiada kaitan dengan Shaklee melainkan sebagai pengedar biasa sahaja.Dia telah mengaitkan namanya dengan Shaklee untuk dana yang diberi kepada Regim Zionis.Nak buat macam mana dah memang jenis benci Islam.

Shaklee sendiri telah mengeluarkan kenyataan akhbar.Menafikan.Jadi buat masa ini confirm Shaklee tidak terlibat dengan dana kepada Zionis.Pun begitu kerana ada yang sibuk memboikot produk Yahudi.Jadi terpalit lah Shaklee sekali.Sepatutnya tiada masalah dengan produk Shaklee.Dah datang dari Amerika.Nak cakap apa lagi.Tadah sajalah.

Itulah pasal bukan senang perkara senang untuk buat kebaikan.Berbalik kepada cerita asal penubuhan ShakleePengasas Shaklee.Dr Forrest C Shaklee.Puas nak bagi paham walaupun kepada pengamal perubatan,doktor2 pada zamannya menerima rawatan semulajadi untuk merawat penyakit penyakit.

Bagaimana cara merawat boleh diusahakan dengan mencegah.Contohnya seperti produk Vitalised Mineral,multivitamin yang dipekenalkan oleh beliau pada tahun1915 bertujuan untuk memberi kesihatan yang lebih baik kepada manusia.Sekarang ini baru diperakui dengan ujian saintifik dan jurnal perubatan boleh kurangkan risiko jatuh sakit sehingga 65%.

Produk Shaklee disahkan halal oleh badan berkaitan di Amerika Syarikat.Dan sesetengah halal mereka lebih baik daripada halal kita kat Malaysia.Juga ada pembuktian daripada kajian saintifik.Tak banyak syarikat yang benar dalam dakwaan mereka.Banyak penipuan dalam kes kes begini.Di Shaklee mereka menjalankan 83000 ujian kualiti setiap tahun.Lebih 350 ujian keatas bahan bahan yang baharu untuk mengesan logam berat,racun perosak,atau mana mana ratusan bahan tercemar yang lain.Jadi selamat dan berkesan untuk digunakan.

Jadi sepatutnya kita berfikir cara yang rasional.Tidaklah menjadi manusia yang mengikut tanpa berfikir.Tak tentu pasal bukan menambah kebaikan tetapi membuat kesusahan.Ok lah bro sampai disini dulu.Lain kali menulis lagi.Stay humble.Jangan rosakkan apa yang baik.Jadi insan yang hebat.


Sebarang pertanyaan sila hubungi saya
019 655 0049 Siti Rozita Othman
SID Melaka,  Seluruh Malaysia dan Indonesia


Salam Sayang
Ummi Damia Aliah

         
         




0 comments:

Catat Ulasan