Home » » Cara Atasi Histeria Dari Berlaku

Cara Atasi Histeria Dari Berlaku

Written By Siti Rozita Othman on Khamis, 12 Mei 2016 | 9:46 PG

Cara Atasi Histeria Dari Berlaku

Histeria Sebab Tak Cukup Protein


Masa kak long baru masuk asrama haritu perkara pertama yang saya fikirkan adalah histeria dan saya bertanyakan ustaznya . Lebih membimbangkan saya bahawa memang terjadi setiap tahun di sekolah tersebut.
Apa yang saya risaukan benar- benar terjadi. Alhamdulillah kak long tak terlibat.
Dan kak long dapat sama-sama membantu kawan yang kena histeria.

Ingatkan kaitan ianya berkaitan dengan  makhluk2 alam ghaib je. rupanya ada kaitan juga dengan nutrisi. Tak percaya, baca bawah ni. Kalau kita cari2 journal pun ada rupanya mat saleh kaji.

Agaknya ramai gadis sunti Melayu tak cukup protein. Atau menu asrama masih rendah protein?


Menarik sharing (dalam surat kabar The Star hari ni). In summary,

- kilang dia pun pernah ada kes histeria
- tapi yang peliknya cuma melibatkan wanita melayu
- habis bomoh dah panggil, tapi OK kejap je pastu datang balik.
- sambil panggil bomoh kilang tu panggil sorang professor
- Prof Datuk Ir Dr Abu Bakar Jaafar
- bila habis study, Prof ni discover punca utama pekerja melayu kurang protein
- bila kilang tambah sumber protein kat kantin memang takde dah isu histeria ni

Kesimpulannya, walaupun kita  dah kenyang. banyak lagi orang sekeliling kita ni yang tak cukup nutrisi. Kenyang tapi tak cukup protin/vitamin etc. Kesian kan?

Lagi kesian diorg ni tak sedar pun yg sendiri pun kekurangan protein. Sebabnya makan kenyang je. Tapi bila jadi apa2 mula panggil bomoh.

Semua produk Shaklee terbukti bagus secara klinikal. Jom tingkatkan sharing supaya orang2 yang memerlukan macam ni dapat kita tolong. (kredit to Master Zainul)

*Sumber: The Star 19/04/16 p29



Cara paling mudah dan selamat untuk cukupkan nutrisi dan protin dalam badan , amalkan makan vitamin shaklee untuk para pelajar dan anak2 kita iaitu Susu soya ESP . B-COMPLEX. VITA-LEA dan VITAMIN C






Hubungi Saya Untuk Maklumat Lanjut
019 655 0049 Siti Rozita Othman
019 657 0049 Hj Azizan Bin Ismail


Pengedar Shaklee Melaka ,  Seluruh Malaysia dan Indonesia


COD : Bukit Rambai, Sungai Udang , krubong , Cheng dan sekitar Melaka Tengah
Pos : Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Salam Sayang
Ummi Damia Aliah

0 comments:

Catat Ulasan