Home » , » Kejutan Hari Jadi bertukar Ketakutan dan Kepenatan..

Kejutan Hari Jadi bertukar Ketakutan dan Kepenatan..

Written By Siti Rozita Othman on Khamis, 26 Mei 2016 | 9:42 PTG

Hal anak anak bila dah meningkat dewasa, Macam macam cara mereka nak mencari kelainan . Terutama kak ngah.. ada je akalnya nak buat suprise untuk menyambut besday kak long kesayangan nya.  Yelah kan  kak long kawan baiknya sejak kecil lagi. Beza umur setahun je. Jadi banyak perkara mereka kongsi bersama. Jadi ummi dan ayah faham sangat kerenah mereka berdua.

Faham sangat dengan perangai mereka berdua, kejap gaduh kejap jadi kawan yang setia. Ummi ayah sentiasa mendoakan kebahagian mereka adik beradik dunia akhirat.


Hari kejadian ni ummi ayah dan adik yang lain jemput kak long balik asrama. Patutlah kak ngah sibuk sangat tak nak ikut. Lagipun dia ada kelas tambahan. 

Kejap2 kak ngah call tanya kami dah sampai kat mana. Siap pesan biar kak long yang masuk rumah dulu. Rupanya ada suprise rupanya. 
Ada taburan kertas kecik2 dan belon rupanya. 

Sudahnya dia balik yang penat kena sapu kertas yang terabur tu
 Kha kha kha. 

Tengok tajuk atas tu pun dah tau yang terkejut dan penat bukan kak long tapi kak ngah. Tahun depan jangan takut nak sambut besday kami ye. (Sambung gelak lagi)


Seronok pulak tengok perangai korang adik beradik. Teruskan tradisi ini sampai bila2. 

Sayang semua . 

0 comments:

Catat Ulasan