Home » , , » Tips Sambut Hari Lahir Anak , Simple Tapi Meriah.

Tips Sambut Hari Lahir Anak , Simple Tapi Meriah.

Written By Siti Rozita Othman on Jumaat, 13 Mei 2016 | 10:49 PG

Tips Sambut Hari Lahir Anak , Simple Tapi  Meriah. 


Malam tadi kita sambut besday husna paling sempoi sekali. Beli kek lepas tu lepak dalam kereta makan domino pizza dan Minum air masak .
habislah diet ummi malam ni melayan kehendak anak anak. Bila dah ada anak besar 2 orang ni kenalah ikut program mereka pulak. Yang penting mesti ikut citarasa ummiayah juga.

Sebenarnya tarikh lahir husna pada 8 mei haritu. Tapi disebabkan kak long merayu minta ditundakan sebab dia nak merasa juga kek besday husna, terpaksalah ikut kan juga. Ummi pun tak sangup juga .nanti asik teringatkan kak long kat asrama. Biar semua ada baru lah buat. Padahal bukan apa sangat pun . Tapi seronok kalau semua ada.

Muka gembira dak husna . Kak lang damia tumpang seronok teman bermain makin membesar.
Damia kek sendiri malu nak potong. Tapi mungkin faham situasi adiknya. Demam pun teman kan adik . 

Bisik apa tu. Patut ada 'h' kan. Lupa nak letak lah tu. Comel je

Kak long dengan riangnya mengagihkan makanan. Padahal dia yang lebih tu. Tengah lapar. Hahaha


Pasti ramai yang terfikir fikir bagaimana nak menghidupkan suasana gembira ketika meraikan
besday anak anak dengan mengira bajet kita sendiri  dengan keluarga kita sendiri.

1. Pastikan anak anak dalam kedaan sihat dan bersih semasa majlis tersebut. Agar dia turut rasa seronok.

2. Buat anak rasa sangat dihargai dan bagi dia peluang untuk memilih kek atau makanan yang digemari.

3.  Jaga emosi anak jangan sampai ada yang merosakkan mood sesama sendiri.

4.  Pastikan ada bacaan doa dan lagu ciptaan untuk anak anak. Lagu ni biasalah kak long dan kak ngah lagi mahir. Spontan je pun boleh . Ikut abang aji. Kalau bab kreatif ni.

5. Tempat tak kisah dimana2 . Sama ada diluar rumah atau di dalam rumah kita. Yang penting semua happy dan yang diraikan rada dihargai.

Dengan riang ria anak2 suasana jadi meriah . 

Salam sayang 
Ummi Damia Aliah. 


0 comments:

Catat Ulasan