Vitamin Shaklee Ibu Hamil Dan Dalam Pantang

Written By Siti Rozita Othman on Khamis, 12 Mei 2016 | 7:24 PG


Vitamin Shaklee Ibu Hamil Dan Dalam Pantang

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.

Saya sangat berbesar hati ingin berkongsi pengalaman saya berpantang  dan hamil dengan vitamin Shaklee. 
Nama saya Siti Rozita Binti Othman, seorang surirumah sepenuh masa , mempunyai 5 orang cahayamata dan mula mengenal shaklee ketika berpantang puteri saya yang no 3 , pada mac 2011.
alhamdulillah, sudah 5 tahun saya makan vitamin Shaklee. 

Sejak saya disahkan hamil , saya sudah berniat untuk menyusukan bayi saya kerana kedua kakaknya tidak dapat menyusu ibu sepenuhnya, alhamdulillah sejak makan vitamin shaklee saya boleh menyusukan damia lebih lama dan badan tidak mudah penat dan juga cepat bertenaga.

vitamin yang saya makan adalah susu soya ESP, Vitamin C, Vitalea, B complex, Ostematrix Dan Alfalfa. Dan antara yang paling saya suka adalah ostematrix kerana dahulu saya mempunyai masalah kaki selalu krem dan tangan semut-semut sudah beransur baik dan juga masalah sembelit ketika dalam pantang , tiada lagi.

saya terus mengamalkan vitamin shaklee ketika hamilkan anak ke 4 dan yang ke 5. Sewaktu kehamilan masalah saya, akan ada darah tinggi dan rahim tak berapa kuat. jadi bayi saya akan lahir awal. kerana faktor ini juga saya harus berjaga-jaga sejak kandungan usia 6 bulan. 

Vitamin E saya akan makan selang sehari untuk kuatkan rahim selain set Hamil shaklee yang saya makan iaitu ESP, vitalea, vitamin C , B complex, ostematrix, zinc dan omega.

Syukur alhamdulillah, anak ke 4 ( damia husna 3 tahun) dan ke 5 (damia huzaifah 1 tahun) capai 32 minggu. Doktor dan nurse puji rahim saya sihat dan cantik , katanya kenyang anak saya dalam perut. 

Saya bersyukur sangat dapat mengenal vitamin shaklee dalam tempoh saya berpantang , juga kehamilan untuk 3 anak saya ini. untuk kak long aliah Maisarah dan kak ngah Aliah Yusairah juga sudah mula makan vitamin untuk pelajar dan anak remaja, seperti esp, lecithin, b complex, omega dan vitamin C.

Seronok bila seisi keluarga sudah makan vitamin shaklee. ke arah kehidupan yang lebih sihat..


 Seorang lagi testimoni daripada group SMT sendiri iaitu cikgu nurami yang berkongsi mengenai set hamil dengan vitamin shaklee.


Hubungi saya untuk pertanyaan dan pembelian vitamin shaklee anda. 


019 655 0049 Siti Rozita Othman
019 657 0049 Hj Azizan Bin Ismail


Pengedar Shaklee Melaka ,  Seluruh Malaysia dan Indonesia

COD : Bukit Rambai, Sungai Udang , krubong , Cheng dan sekitar Melaka Tengah
Pos : Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Salam Sayang
Ummi Damia Aliah

0 comments:

Catat Ulasan