Home » , » Tips Kekal sihat Dan cergas Ketika Musim Panas

Tips Kekal sihat Dan cergas Ketika Musim Panas

Written By Siti Rozita Othman on Ahad, 25 September 2016 | 6:11 PG

Tips Kekal sihat Dan cergas Ketika Musim Panas 

Sekarang cuaca tidak menentu. Kejap hujan kejap panas. Kadang2 macam mendung tapi bahang.

Tips untuk menghadapi situasi begini terutama kita yang ada anak kecil ialah pastikan anak kita :

1. Minum air masak/kosong dengan kerap.

2. Mengenakan pakaian dari kain serap peluh seperti kapas dan longar.

3. Tidak bermain di tempat terbuka seperti padang dan lebihkan masa di dalam rumah.

4. Mengunakan payung atau topi ketika diluar rumah untuk melindungi dari pancaran haba.

5. Mengunakan kipas atau pendingin hawa untuk menyejukkan badan dan selesa kan anak.

6. Mandi ketika rasa tidak selesa atau berpeluh.

7. Minum minuman isotonik untuk mengantikan garam yang hilang akibat berpeluh.
Dalam shaklee kami namakan nya sebagai performance drink tiada gula tambahan.

Performance Drinks

Minuman kegemaran kami sekeluarga  terutama ketika cuaca panas. Kalau di rumah ada masa memang kena buat 1 jug. Sebab ramai yang nak tumpang minum. Yang bestnya kalau tambah dengan ais. Tapi sejak dua menjak ni saya jarang dah minum sejuk. Jadi dah rasa lebih sedap kalau minum tak letak ais.


Kalau nak pi keluar ke mana2 pasti bawa bekal air performance drinks ni.
Kalau dalam bekas shaker ni saya letak 4 atau 5 sudu besar. Dan bacuhan dalam jug , 4 atau 5 senduk.


Saya memang suka buat pekat sikit baru sedap..tak yah letak gula tau. Sebab rasanya dah cukup sedappp.


Performance drinks ni minuman Angkasawan NASA dan para Atlit tau. Mereka mestilah nak pilih makanan dan minuman yang berkhasiat dan memberikan mereka tenaga berpanjangan dan kekal terhidrasi.

Hubungi saya untuk info dan pesanan :

019 6550049
ITA
Wakil shaklee melaka 


fb page : Jom Hidup Sihat & Cantik
COD : Bukit Rambai, Sungai Udang , krubong , Cheng dan sekitar Melaka Tengah
Pos : Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

#hi5Shaklee
#vivixbagus
#SinergiMuslimahTerhebat
#tsunamishaklee
#promoESPdanVitaminC

0 comments:

Catat Ulasan