Home » » Vivix Shaklee Perbaiki Sel Badan Dan Awet Muda

Vivix Shaklee Perbaiki Sel Badan Dan Awet Muda

Written By Siti Rozita Othman on Sabtu, 13 Mei 2017 | 11:19 PTG

Vivix Shaklee Perbaiki Sel Badan Dan Awet Muda

Vivix shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia juga di panggil sirap Shaklee yang berfungsi untuk melambatkan penuaan dari peringkat sellular.


Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bahasa mudahnya, bahan kimia semulajadi yang menghalang atau melambatkan penuaan. Anggur Muscadine adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui.

Kelebihan inilah yang menjadikan ia mempunyai lebih banyak faedah dan khasiat untuk kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kuat dan kukuh. Anggur Muscadine Vivix Shaklee. Resveratrol pula adalah salah satu bahan yang dicampurkan untuk menghasilkan Vivix.

Ia satu sebatian semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan, buah-buahan, biji, anggur dan produk dari anggur seperti wain merah.

Resveratrol mempunyai aktiviti polifenolik dan antioksidan yang didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia. Di samping itu, kajian juga menunjukkan bahawa resveratrol melawan penuaan selular.

Kajian ini juga mendapati bahawa resveratrol dapat memanjangkan jangkahayat sel sellular, yang mungkin mempunyai kesan positif ke atas DNA, kesihatan selular, dan

Resveratrol ini tadi akhirnya digabungkan bersama sama dengan Anggur Muscadine, yang mana hasil gabungan inilah memberi kesan anti penuaan 10 kali ganda lebih hebat  dalam Vivix Shaklee jika hanya dibandingkan resveratrol sahaja.

Hebatkan !

Apa Kebaikan dan Kelebihan Vivix Shaklee ?

Vivix ini mempunyai banyak kebaikan dan manfaat pada tubuh kita. Fungsi utamanya ialah:-

Melindungi dan membaiki sellular DNA
Memberi impak positif pada pengawalan genetik

Menggalakkan pembentukan mitochondria (sumber tenaga dari sel)
Melambatkan pembentukan proton AGE ( melambatkan penuaan – awet muda)

Selain daripada yang diatas, apalagi kebaikan dan kelebihan Vivix Shaklee ini ?

Vivix ini juga membantu dalam kesihatan jantung, kesihatan otak,  kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan anti oksidan, memperbaiki penglihatan dan penghadaman, kanser  dan lain lain lagi.

Vivix Shaklee ini untuk kita semua, sebabnya kita semua ni berpotensi untuk dihinggapi penyakit dan sel-sel kita setiap hari terdedah dengan radikal bebas dan agen penuaan yang akhirnya boleh merosakkannya.


Namun secara khususnya,  Vivix sangat digalakkan untuk di minum oleh mereka yang ada penyakit seperti :
🍇Serangan penyakit jantung
🍇strok
🍇asma
🍇gout
🍇kolesterol yang tinggi
🍇diabetis
🍇Kanser
🍇Darah tinggi
 


 

http://www.wasap.my/60196550049
Siti Rozita Othman
Id : 866295
Wakil Shaklee andam

#sinergimuslimahterhebat
#shakleemelaka

0 comments:

Catat Ulasan